Doorstart

Helaas is soms is een faillissement niet meer te voorkomen. Als dit echt onafwendbaar is, kan doorstart een optie zijn. Met een doorstart wordt het “oude” bedrijf in een nieuwe organisatie voortgezet. De “oude” organisatie verkoopt de activiteiten aan deze nieuwe entiteit. Zekerheid vooraf over het slagen van een doorstart is echter nooit te geven. Van Zomeren & van der Graaf Advies en Accountancy begeleidt ondernemers bij de doorstart van de gesaneerde onderneming, als dit maatschappelijk verantwoord is.

Als Van Zomeren & van der Graaf Advies en Accountancy toekomstmogelijkheden voor onderdelen van het gefailleerde bedrijf ziet, bespreken wij met de curator de mogelijkheden tot overname van activa en de eventuele merknaam. Op basis van een gedegen businessplan wordt aanvullende financiering gezocht.

Ook wordt geëvalueerd welke loyale werknemers mee willen werken aan een nieuwe gezonde toekomst. Alle goede oude en nieuwe componenten worden in een nieuwe vennootschap ondergebracht, waarna deze kan worden voortgezet zonder de schuldenlast. Op deze manier werken wij samen met u aan een nieuwe winstgevende toekomst.