Rockanje – De veranderingen binnen het kantoor zijn onmiskenbaar. Ruimere werkplekken, nieuwe huisstijl in andere kleuren en een digitaliseringsproces van de papieren dossiers dat in volle gang is.

Sinds oktober van het vorige jaar is administratiekantoor J. Vellekoop uit Rockanje samen gegaan met accountantskantoor VZG uit Maassluis en werkt het bedrijf aan de Moolhoek 16 in Rockanje onder de naam VZG Vellekoop.

Vertrouwd
Maar ondanks de veranderingen verloopt alles bij het kantoor nog net zo vertrouwd als altijd. En dat is iets wat eigenaar Michel Verplanke ook bewust bewaakt en borgt. Verplanke zit alweer in zijn 36ste jaar bij administratiekantoor J. Vellekoop en is sinds 2004, het jaar dat Jan Vellekoop, die het kantoor in 1977 aan de Swinsedreef in Rockanje begon, overleed, de eigenaar. Iedere klant van het administratiekantoor kent hem, want de inmiddels 57-jarige Verplanke is zich als geen ander bewust van de grote kracht van zijn bedrijf: laagdrempeligheid. ‘Jan Vellekoop was een man die goed bereikbaar was voor al zijn klanten en dat ben ik ook,’ zegt Verplanke. ‘Juist die bereikbaarheid is waarin wij ons onderscheiden. Het gebeurt regelmatig dat klanten gewoon op de bonnefooi naar ons kantoor komen. Dan kijken ze of mijn auto er staat en dan stappen ze binnen. En tot dusver is het altijd gelukt om de mensen dan zonder speciale afspraak te woord te staan en te helpen. En dat moet ook altijd zo blijven, vind ik.’

Samenwerking 
Administratiekantoor J. Vellekoop, dat in 2017 van de Swinsedreef naar de Moolhoek in Rockanje verhuisde, ging de samenwerking met het Maassluise accountantskantoor VZG aan met het oog op de toekomst. ‘Door de samenwerking is de continuïteit voor de langere termijn gewaarborgd,’ verduidelijkt Michel Verplanke. ‘Bij ons kantoor werken zes mensen. Bij VZG zijn zestien mensen werkzaam onder wie een accountant, een financiering/overname specialist en een fiscalist. We hebben nu zelf de gespecialiseerde kennis en deskundigheid, die we voorheen in moesten huren van buitenaf in eigen huis. En doordat we groter zijn geworden, is er nu ook voldoende back-up. Het werk kan doorgaan in geval van ziekte en calamiteiten. Ik ben pas 57 en denk nog lang niet aan stoppen, maar ik leid het kantoor nu al jaren en op termijn wil ik die leidinggevende taken en verantwoordelijkheden wel gaan delen. Doordat we nu samenwerken met VZG is het voortbestaan van ons kantoor gewaarborgd.’

Diensten 
Bij VZG Vellekoop kunt u terecht voor het bijhouden van uw financiële administratie, het bijhouden van crediteuren/debiteuren subadministraties, het opstellen van jaarrekeningen, salarisadministraties, het verzorgen van financieringsaanvragen en fiscale advisering. Hun klantenbestand bestaat uit zowel eenmanszaken als bedrijven met 25/30 man personeel, maar ook uit particulieren.

VZG Vellekoop
Moolhoek 16
3235 XK Rockanje
Tel. 0181-402355
www.jvellekoop.nl
info@jvellekoop.nl

 

Bron: Groot Hellevoet